MY WEEKEND

FÅ SUCCES PÅ INSTAGRAM

ee

Hey girls! Der er rigtig mange af jer, som altid gerne vil vide, hvordan man enten får flere likes, følgere eller succes på Instagram. I den sammenhæng tænkte jeg, at det var på tide, at jeg valgte at dele lidt ud af mine erfaringer. Jeg har haft en Instagramprofil siden de startede, men begyndte først at bruge den for omkring 5-6 år siden. Her startede jeg egentligt bare med at dele fotos, når jeg følte, at jeg havde noget at poste – der kunne sagtens gå flere uger eller måneder i mellem. Da jeg for et par år siden besluttede mig for at starte en blog, begyndte jeg automatisk at bruge min Instagram i min hverdag, og det er kun blevet til flere og flere opslag.

Jeg vil både dele erfaringer, observationer og nogle af mine egne holdninger.

 

Valg af indhold

Mange jeg snakker med, som gerne vil have succes på Instagram, har ikke altid en idé til, hvad de gerne vil poste. Her kan jeg kun anbefale, at man finder noget, som har en naturlig stor interesse hos en, da det både gør arbejdet lettere og sjovere. På min profil har jeg nok en overvægt af outfits-billeder, da mode er en stor interesse hos mig – dog har jeg også billeder fra min hverdag, da jeg gerne vil have, at det skal være hyggeligt at følge med hos mig. Jeg er overbevist om, at man får hurtigere succes, hvis man laver noget, som man brænder for.

Under dette punkt vil jeg også lige nævne noget, som jeg faktisk tit bliver spurgt om, når jeg snakker med både veninder eller bekendte om det at være influencer. Jeg får nemlig ofte denne sætning “Kan du ikke bare smide mere tøj, så får du vel flere følgere?” Hvilket jeg synes, er værd lige at diskutere. Personligt vil jeg ikke dele fotos, som jeg selv synes er udfordrende – det er noget, som jeg aldrig har været interesseret i. Jeg har stadigvæk ikke noget i mod, at andre vælger at gøre det, om det så er for den ene eller anden grund. Det er bare vigtigt for mig at nævne, at man IKKE skal gøre noget, som man udelukkende gør for at få likes, kommentarer eller følgere. Når man sætter noget online, skal man huske, at det er det for evigt – og ikke nødvendigvis er væk, når man selv vælger at fjerne det. Så husk altid at overvej det du poster, så du ikke gør andre kede af det eller dig selv.

Mængden af opslag

Hvis du vil have flere følgere og mere opmærksomhed til din profil, er det vigtigt at være aktiv med opslag. Selvfølgelig skal du ikke spamme dine følgere med opslag hver eneste time, men du skal være aktiv hver dag. Instagram anbefaler faktisk hele 4 opslag om dagen, hvilket jeg selv synes er for mange. Jeg holder mig altid til max 2 opslag om dagen, da jeg hellere vil have fokus på få frem for mange. Det er vigtigt at vedligeholde sin aktivitet, så man ikke vælger at være fraværende flere dage i træk – når jeg har haft en pause på få dage, føler jeg altid jeg går et par skridt tilbage med hensyn til likes, følgere og eksponeringer.

Tidspunkter 

Det er slet ikke alle tidspunkter, som jeg vælger at poste mine opslag på. Jeg tror de fleste, som bruger Instagram som forretning, har fundet deres yndlings tidspunkter at poste på. Generelt tror jeg, at det er meget forskelligt, hvad der virker fra profil til profil, men der er selvfølgelig også nogle tidspunkter, som bare er gode for alle. Mine yndlings dage er søndag og mandag og mine yndlings tidspunkter i hverdagen er kl. 19-22. Søndag er klart den bedste dag for mig, og der kan tidspunkter faktisk være irelavant. Poster jeg om søndagen, er jeg sikret nogle aktive følgere, da mange befinder sig hjemme, og dermed har tid til at være online på deres telefon.

Likes & kommentarer 

Nogle profiler har mange følgere og få likes, hvor andre har få følgere og mange likes – dette handler mest om, hvor aktive dine følgere er. Det kan dog også skyldes, at nogle profiler køber deres følgere eller likes. Jeg kan bestemt ikke råde jer til at vælge den vej, da den både er gennemskuelig og i strid med loven – hvis man altså tjener penge på antallet af følgere f.eks. Men ønsker man at forbedre sit antal af likes og kommentarer, har jeg erfaret, at det hjælper at give andre profiler likes eller kommentarer. Det kunne f.eks. være en god idé at finde profiler som matcher ens egen, så man har noget til fælles, og dermed naturligt kommer til at give likes og kommentarer.

Instagram Stories 

Dette er stadig en forholdvis ny funktion på Instagram, som stadig ofte bliver udviklet. Jeg har været rigtig glad for funktionen, da den giver et hurtigt og naturligt indblik ind i ens hverdag. Derudover synes jeg, at den tiltrækker mange nye følgere til, og jeg kan hurtigt se en forskel, når jeg poster meget på den. Derudover bruger jeg Swipe-op funktionen, hvilket kan trække mange følgere hen til en anden side – så smart! Jeg mener dog, at denne funktion først bliver åbnet op for, når man har et x antal følgere.

Forretnings profil 

Jeg har valgt at omdanne min profil til en business-profil, så jeg har nogle statistikker at vise til mine samarbejdspartnere. Dette er klart en god idé, hvis man ønsker at tjene penge på sin profil. Derudover er det også en god hjælp til sig selv, da man f.eks. kan se, hvornår ens følgere er mest aktiv – hvilket gør man automatisk vil ramme sin målgruppe bedre.

Jeg håber, at i kunne bruge min lille guide – ellers må i meget gerne spørge!

Knus Josefine

 

 

 

6 kommentarer

 • Line

  Hej Josefine, Tak for de gode råd. Ved du, hvordan man tjekker, hvem der har besøgt min profil på Instagram? Mvh. Line

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josefine

   Hej Line,

   Jeg kender ingen apps til dette, desværre. Ved slet ikke om det er muligt 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte

  Hej Josefine, 🙂
  Ved du egentligt, om man kan ændre sin virksomhedsprofil tilbage til at være en privat profil, hvis den oprindeligt var oprettet som en privat profil? Giver det mening? VH Lotte

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josefine

   Hej Lotte,

   Det mener jeg sagtens du kan, samme sted som du slår den til 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hey! Ved du om det er rigtigt at Instagrams nye algoritme er særligt glad for videoer?
  / Sara 🙂
  http://www.circusjourney.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josefine

   Jeg har ikke læst, at videoer skulle betyde noget – det er mere på Facebook. Men jeg har læst Instagram selv opfordre til, at man benytter fx Livevideoer, det skulle give en “belønning”, så man får flere eksponeringer 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MY WEEKEND